Regels voor casinoroulette

Het doel van het roulettespel


Het doel van de speler is om correct te raden en te wedden op welk nummer op het wiel het balletje zal eindigen. De speler plaatst weddenschappen op de roulettetafel en ontvangt, als hij geluk heeft, een uitbetaling, waarvan de grootte wordt bepaald door de manier waarop hij inzet. De kansen variëren van 35 tot 1 tot even geld, afhankelijk van de kans dat u het juiste nummer kiest.


Het roulettespel spelen


Roulette wordt gespeeld aan een tafel met plaats voor één tot zes of zeven spelers. Er is het wiel en daarnaast is het gokgebied dat bekend staat als de lay-out. De spelers doen hun weddenschappen, de croupier draait aan het wiel om het winnende nummer te krijgen en de spelers wachten om te zien of ze hebben gewonnen of verloren.
Dit is een spel waarbij de speler absoluut niets te maken heeft met het kiezen van het winnende nummer. Het draaien van het wiel en het loslaten van de bal worden allemaal afgehandeld door de croupier, en de speler hoeft alleen te beslissen waar hij de inzet(en) plaatst. De uitdaging bij roulette is om zo in te zetten dat je wint.


Roulette weddenschappen


Er zijn verschillende manieren om in te zetten bij roulette, en zoals gewoonlijk, hoe moeilijker het is om de inzet te krijgen, hoe groter de uitbetaling.
Als je roulette speelt, moet je speciale roulettefiches kopen; deze fiches worden alleen gebruikt aan de roulettetafel en moeten worden verzilverd voor gewone fiches voordat ze de tafel verlaten. De fiches hebben een unieke kleur voor elke speler, en dit geeft aan wie de eigenaar is van het stuk wanneer het tijd is om weddenschappen af ​​te betalen.
Bij roulette worden speciale fiches gebruikt, omdat bij gebruik van het inzetgebied fiches op veel locaties op de lay-out worden geplaatst, waardoor iedereen niet in de war raakt over wie wat heeft ingezet. Om valsspelen te ontmoedigen door spelers die in de verleiding zouden kunnen komen om hun chips van een verliezende positie naar een positie te verplaatsen die uitbetaalt, houden spelers hun handen weg van de tafel totdat alle winnende inzetten zijn afbetaald.
Bij roulette heb je talloze inzetmogelijkheden en de verschillende inzetten worden aangegeven door de plaatsing van de fiches op de tafel. Ze zijn meestal gegroepeerd in twee hoofdcategorieën:
Inside bets – gemaakt op nummers direct in de lay-out.
Outside bets – worden gedaan op het inzetgebied op de roulettetafel die grenst aan de nummerlay-out. Verschillende tafels hebben iets verschillende formaten voor outside-weddenschappen, en u vindt de locatie voor de weddenschap die u wilt plaatsen en plaatst daar uw chip.


Inside-weddenschappen:


De nummerlay-out is het deel van de tabel dat vierkanten bevat met de nummers erin. 3 kolommen geven de banen 12 rijen met de 0 en 00 nummers aan het ene uiteinde.


0
00
1 4 7 10 13 16 19 22 25 28 31 34
2 5 8 11 14 17 20 23 26 29 32 35
3 6 9 12 15 18 21 24 27 30 33 36


De inside bets zijn:


Enkel nummer (straight bet, dubbele nul of nul)
U zet in op een enkel nummer, aangegeven door de chip in het midden van het vierkant te plaatsen met het nummer waarop u wilt inzetten. Betaalt 35 tegen 1.


Gesplitste weddenschap


Inzetten op twee nummers, aangegeven door de chip op de lijn te plaatsen die de twee nummers scheidt waarop u wilt inzetten. Betaalt 17 tegen 1.


Hoekinzet (vierkante of kwartinzet)


Wedden op een blok van vier nummers, aangegeven door de chip op het snijpunt van de horizontale en verticale lijnen in het midden van het blok waarop je wilt inzetten te plaatsen. Betaalt 8 tegen 1.


Straatweddenschap


Inzetten op een rij van drie nummers, aangegeven door de chip op de lijn aan de rand van de nummerlay-out op de rij waarop u wilt inzetten te plaatsen. Betaalt 11 tegen 1.


Speciale lijnweddenschap


Slechts één hiervan wordt gemaakt door in te zetten op vijf aangrenzende nummers (00,0,1,2 en 3), aangegeven door de chip op de lijn aan de rand van de nummerlay-out te plaatsen, tussen de nulrijen en de eerste rij. Betaalt 6 tegen 1.


Lijninzet


Inzetten op zes aangrenzende nummers, aangegeven door de chip op de lijn aan de rand van de nummerlay-out te plaatsen tussen de twee rijen waarop u wilt inzetten. Betaalt 5 tegen 1.


De buitenweddenschappen zijn:


tientallen


Er zijn slechts drie manieren om deze weddenschap te plaatsen: de 1e 12 nummers, de 2e 12 nummers of de 3e set van 12 nummers. Deze inzet geef je aan door de chip op de locatie buiten de nummerlay-out te plaatsen. Betaalt 2 tegen 1.


Oneven of even


Er zijn slechts twee manieren om deze weddenschap te plaatsen: alle oneven nummers of even nummers. Deze inzet geef je aan door de chip op de locatie buiten de nummerlay-out te plaatsen. Betaalt zelfs geld.


Rood of Zwart


Er zijn slechts twee manieren om deze weddenschap te plaatsen: alle rode of zwarte nummers. Deze inzet geef je aan door de chip op de locatie buiten de nummerlay-out te plaatsen. Betaalt zelfs geld.


Kolomweddenschappen


Er zijn slechts drie manieren om deze weddenschap te plaatsen op de 1e kolom, de 2e kolom of de 3e kolom met getallen. Deze inzet geef je aan door de chip op de locatie buiten de nummerlay-out te plaatsen. Betaalt 2 tegen 1.


1 -18


Er is maar één manier om deze weddenschap te plaatsen, op de eerste helft van de nummers op het wiel (exclusief 00 en 0). Deze inzet geef je aan door de chip op de locatie buiten de nummerlay-out te plaatsen. Betaalt zelfs geld.

19 – 36


Er is maar één manier om deze weddenschap te plaatsen, op de tweede helft van de nummers op het wiel. Deze inzet geef je aan door de chip op de locatie buiten de nummerlay-out te plaatsen. Betaalt zelfs geld.